Haarlemmermeer

Tweedaagse busreis 2019

Dag 1

Aan het weer zou het niet liggen ,de voorspelling was prima.!
Wij vertrokken vanuit Nieuw Vennep met Doelen Coach, met Riet Filius als begeleidster en chauffeur Ron achter het stuur op weg naar Barneveld.
De bus vol met 38 enthousiaste deelnemers.
De tuinen waren verschillend maar allemaal prachtig, soms vol kleurige borders, dan weer mooie zichtlijnen. Overal vriendelijke eigenaren die ons opwachten met koffie en bereid waren om ons van alles te vertellen over de geschiedenis van de tuinen. De eerste tuin ,De Beukenhof was meteen een groot succes.

Een meegebrachte lunch aten wij de eerste dag in een tuin met diverse zitjes en leuke brocante vondsten. Ook diverse planten werden gretig aangeschaft. De Oener Kijktuin in Oene

In tuin 3 werden we ontvangen door eric de robotmaaier, mooie borders en een strak hagenspel.

Na nog de mooie kruidentuin De kruidenhof te Mallum te hebben bezocht gingen we op weg naar ons onderkomen voor de nacht, “ de Kastanjefabriek te Eibergen ”, een verbouwde machinefabriek waar prachtige kamers voor ons beschikbaar waren.

Een heerlijk diner besloot deze prachtige dag!

Dag 2

Na een prima ontbijtbuffet op weg naar Winterswijk
Rosenhaege Living Gardens , mooie zomerborders en een heerlijke landelijke sfeer.
Een kopje koffie op het terras in het zonnetje en alle deelnemers met de Groei en Bloei banner op de foto, een traditie die uiteraard werd voortgezet.

Daarna naar Driel bij Kijktuin de stek waar we een uitleg kregen over de diverse tuinkamers, en een heerlijke lunch kregen voorgeschoteld. Ook hier waren veel tuinplanten te koop en diverse tuinartikelen, en u raadt het al , de tassen en kratten raakten moeiteloos vol! 
In de bus kreeg iedereen heerlijke kersen, want Driel is Hét kersendorp bij uitstek, overal boomgaarden vol.

Als toetje op naar Kwekerij de Hessenhof, waar iedereen als een kind in de snoepwinkel rondliep en er grote rijen bij de kassa ontstonden!
Gelukkig was Ron in staat om alle inkopen zo te stallen dat alle planten in prima staat mee naar huis kwamen.

Op weg naar TerAar waar het afscheidsdiner plaats vond dronken we nog een lekker glaasje in de bus ,iedereen voldaan na 2 heerlijke dagen.
Dit mede door Riet Filius van Doelen Coach die ons al vele jaren meeneemt naar allerlei oorden en alles perfect voor ons regelt.

Rond half negen weer terug in Nieuw Vennep werd de bus uitgeladen en vertrok iedereen weer huiswaards.