Haarlemmermeer

Wat is een tuinkring en hoe werkt zo’n kring?

Een tuinkring bestaat uit een aantal leden van Groei & Bloei, die bij elkaar de tuin komen bekijken, samen tuinen/kwekerijen of tentoonstellingen bezoeken. Vaak is het mogelijk om ook een rondleiding erbij te organiseren. Maar andere activiteiten zijn ook mogelijk zoals elkaar helpen in de tuin, planten ruilen (hoewel dat doen we natuurlijk op de stekjesruilbeurs!).

Iedere tuinkring geeft er zijn eigen invulling aan. 
Bij oprichting van een kring wordt gezamenlijk bepaald hoe een en ander geregeld zal worden. De bezoeken worden op verschillende dagdelen gepland.

Wie bepaalt wat er bezocht wordt?
Aan ‘t begin van het seizoen wordt het programma besproken. Iedere deelnemer kan zijn of haar wens uitspreken en ook eventueel zelf het bezoek regelen. Het leukst is dat ieder lid van een tuinkring een bijdrage levert aan het programma.

Hoe is het vervoer geregeld?
Soms zal een bezoek in de buurt zijn en kan een ieder op eigen gelegenheid de betreffende plaats bereiken. Vaak zal het wat verder weg zijn en moet gebruik gemaakt worden van auto’s. Meestal wordt er gepoold en is er een vaste afspraak over benzinekosten.

Hoeveel tuinkringen zijn er?
Op dit moment is er tuinkring.

Hoe word ik lid van een tuinkring?
Onder het kopje "Over ons/Bestuur" van onze website treft u de contactpersonen aan.