Haarlemmermeer

Beschrijving Workshop januari 2021

Op groepen gestoken bloemstuk op houten ondergrond.

1. Zorg ervoor dat het stuk cellofaan plastic op de ondergrond is geplaatst. Dit om het lekken van water te voorkomen, zet daarna pas het schoteltje met steekschuim op de ondergrond.

2. Begin met de hyacintenbollen, maak deze los uit het potje, en haal het grond van de wortels af. Knip een stuk draad van 10cm en steek deze door de onderkant van de hyacintbol. (ongeveer 3cm in de bol).

3. Maak twee bundeltjes van ongeveer 2/3 van de appeltakken, dit doe je met het meegekregen draad. Deze twee bundeltjes steek je als eerste in het steekschuim.

4. Steek hierna de overige appeltakken speels in het steekschuim.

5. Steek nu het groen in de lege stukken van het steekschuim, tip: steek het Hedera blad onderin het stuk, en de Skimmia’s iets meer bovenop.

6. Steek nu de Hyacint bollen in het stuk (met het stuk ijzerdraad).

7. Pak nu de twee Zuidewindlelies (Ornithogalum). Deze zijn buigbaar, het leukste is om de stelen zo lang mogelijk te houden, en ze speels door het stuk heen te buigen, met een stuk jute touw kunnen de bloemen worden vastgemaakt aan een stuk appelhout. (zie foto).

8. Nu gaan we verder met de bloemen. Begin met de rozen of de chrysanten. Deze zijn op het voorbeeld gegroepeerd. Dit betekend: in groepjes gestoken. Een groepje chrysanten, een groepje rozen, en een groepje Gipskruid. De rozen zijn als volgt verdeeld: een groepje van 3 en een groepje van 2. Haal bij de chrysanten de zijknopjes eraf, tot de bovenste 3.

9. Waar er nog gaten zichtbaar zijn kan er gipskruid worden gestoken.

10. Leg het wol op de appelhout bundels, daar waar het draad zichtbaar is.

11. Geniet van het bloemstuk . Bij vragen email: femkelek@hotmail.nl