Haarlemmermeer

Ga je mee met onze busreis naar Utrecht?

Om en Om.....

Het ene jaar gaan we twee dagen op pad, het andere jaar één dag. Was het vorig jaar een succesvolle tweedaagse tuinenreis naar Zeeland, dit jaar gaan we één dag naar de provincie Utrecht. Tonia, Leny en Paula hebben, in altijd goed overleg met Riet Filius van Doelen Coach Service, het volgende programma voor jullie samengesteld.

Vrijdag 7 juni 2023 08.15 uur vertrek bij Tuincentrum Suidgeest, Hoofdweg 1432, 2153 NA Nieuw Vennep. We vertrekken stipt op tijd ivm het programma!

“In Liefde Bloeyende” is de eerste tuin die we bezoeken. We komen ongeveer om 09.15 aan in Hagestein. Hier hebben we ruim anderhalf uur de tijd om van deze tuin te genieten. Strakke vormgeving met weelderige beplanting, een rosarium, een grote watertuin en nog veel meer…

De tweede tuin bevindt zich in Barneveld. In “Tuin de Beukenhof” is veel variatie, grassen, zomerbloeiers, schaduwtuin, nieuw aangelegde witte tuin, prieeltuin.... kortom een prima tuin om je lunchpakketje erbij te halen, voorzover dat nog niet op is..

Hierna rijden we naar Leusden-Zuid om de “Hubertushof” te bezoeken. De tuin ligt aan de rand van landgoed Den TreekHenschoten. Ook hier weer voldoende variatie om uitgebreid rond te kijken en te genieten. “Natuurlijk en weelderig “ noemen de tuineigenaren hun tuin van 5000 m2. Hier is bestaande beplanting, zoals een rhododendronwal gecombineerd met nieuwe beplanting. Een oude beek meandert door de tuin en verbindt de tuinkamers. Je kunt een ezeltje tegenkomen, want die lopen daar ook rond.

Aan het eind van de middag bezoeken we “Kwekerij van Houtum” in Doorn. Dit familiebedrijf op de Utrechtse Heuvelrug kweekt biologische vaste planten en kruiden. Op hun website is een plantenlijst te zien; kun je kijken of de plant die je zo graag wilt hebben voorradig is…

Hierna sluiten we af met een driegangenmenu in Houten. “Restaurant De Engel” verwacht ons daar rond 17.45. Om 20.15 hopen we terug te zijn in Nieuw Vennep. We hopen op een gezellige en inspirerende dag met elkaar!

Praktische informatie: Neem een lunchpakket mee en voor de eventuele aankopen voldoende herkenbare tasjes.

Leden betalen voor deze tweedaagse reis € 85,00 per persoon. Één introducé mag mee voor de leden-prijs. Niet-leden betalen € 95,00. Voor een eventuele annuleringsverzekering zorg je zelf. Wil je met ons mee? Gezellig! Meld je dan zo snel mogelijk aan door een mail te sturen naar toniaoosterbeek(at)hotmail.com onder vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en eventuele dieetwensen. Bij overboeking stellen we een wachtlijst samen. De inschrijving sluit 17 mei. De reis dient voor 24 mei betaald te worden op rekening: NL97 INGB0001558034 t.n.v. afdeling Hoofddorp/Nieuw Vennep van de Kon. Mij. Tuinbouw & Plantkunde te Nieuw Vennep, onder vermelding “Tuinreis 2024”