Activiteiten & Actueel

Open tuindag verdriet

Ieder jaar is de Nationale Tuinweek hét hoogtepunt van het Groei&Bloei-jaar, met daarin o.a. de Open Tuindag.
Deze dag geeft tuinliefhebbers de kans om ideeën op te doen bij anderen, te praten over planten, inrichting, tuintips en om teleurstellingen te delen in groei of bloei. 
Maar er is groot tuin-verdriet in 2018. De OpenTuindag gaat niet door!

Het bestuur is maanden bezig geweest deelnemers te vinden om hun tuinen open te stellen. Hoewel we in Nieuw-Vennep een aantal mooie tuinen gevonden hebben mét eigenaren die hun werk en liefde voor de tuin willen delen, waren er toch onvoldoende deelnemers. Zo kunnen we helaas geen vullend dagprogramma bieden.
We signaleren een vervelende trend. Kijken in andermans tuin wordt graag gedaan, maar het openstellen van de eigen tuin is een brug te ver geworden. Met pijn in het tuinhart heeft het bestuur moeten besluiten een jaar over te slaan.

Voor 2019 gaan we er alles aan doen om een herhaling te voorkomen. Maar dat kunnen we niet alleen.

We starten met de voorbereidingen. Iedereen die volgend jaar weer wil genieten van tuininspiratie en plantenverhalen, laat ons (Tonia en Helena) alsjeblieft weten waar mooie, of bijzondere tuinen zijn in de wijken Vrijschot, Houtwijkerveld en Waterwolf, in Hoofddorp


Stuur een berichtje naarOpens window for sending email toniaoosterbeek(at)hotmail.com om je op te geven om tuinen te zoeken voor 2019!

meer

 

 

 

15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL