Nationale Tuinweek 2018

Workshop fotografie

Het valt op dat veel tuinliefhebbers 'iets' hebben met fotograferen. Je ziet bijvoorbeeld tijdens de busreis of de open
tuindag, veel van onze leden met de camera gebogen in de meest ingewikkelde posities, om nét die ene mooie foto proberen te maken die vast en zeker ingelijst gaat worden.
En zeg nu zelf; het komt vaak voor, hoe je ook je best doet, dat het resultaat toch net niet is wat je ervan had verwacht.
Door verkeerde lichtinval is de foto overbelicht, die boom had eigenlijk net een beetje meer naar links gemoeten.

Kortom er valt ons denk ik best veel te leren over het maken van een goede foto.
We organiseren daarom op zaterdag 9 juni van 09.30 - 11.30 uur een workshop fotografie o.l.v. Karin Keuss.

We krijgen tips & tricks over fotograferen en wel op locatie bij Moestuinvereniging De Meertuinders, Willem Pijperlaan 85, 2132 KK Hoofddorp.

Prijs bedraagt € 18,00 voor leden / niet-leden € 22,00.

De groep kan uit maximaal 15 deelnemers bestaan, dus wil je meedoen, noteer de datum dan alvast in je agenda of geef je alvast op via: Opens window for sending emailmeswil(at)hotmail.com. We hanteren de regel wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Excursie naar moestuincomplex BATV te Bennebroek

Kom eens kijken op 'het landje van Wil'

We beginnen met een citaat van Dorien Knockaert uit De Standaard van 2016 over moestuinieren:

"Ik raak altijd de kluts kwijt als mensen beweren dat moestuinieren een hype is. Menen ze het? Moestuinieren - als in: een moestuin onderhouden - is een maandenlange uitputtingsslag met het onkruid, het is slaap laten voor je compost, de eerste barbecue van het jaar skippen omdat hij niet in je zaadplan past, je afwas laten staan, je plafonds laten vergelen, je gebit verwaarlozen, deeltijds gaan werken, vrienden verliezen, je kinderwens uitstellen - enfin, het kost best veel tijd!

En laat moestuinieren dit jaar nu net het thema van de nationale tuinweek zijn!

Wil je eens met eigen ogen aanschouwen of moestuinieren nu echt zo'n uitputtingsslag is zoals Dorien schetst, of dat het allemaal reuze meevalt? Je wordt dan ook uitgenodigd eens te kijken op de moestuin 'het landje van Wil' aan moestuincomplex BATV aan de Zandlaan te Bennebroek, net over de Ringvaart. Niet alleen de tuin van ondergetekende is deze avond te bezichtigen, maar diverse moestuinen zijn speciaal voor ons geopend.

Noteer daarom de datum alvast: dinsdag 12 juni om  19.30 uur.

Als je op de foto klikt, krijg je alvast een voorproefje van de moestuin van Wil en meer...

Wil Mes

Volkstuin: verrassingen
Volkstuin: het gewas bij de buren…….