Heemtuin De Heimanshof

De wilde plantentuin "De Heimanshof" in Hoofddorp

In 1975 werd in Hoofddorp een instructieve tuin in gebruik genomen van 1 ha, waar wilde planten, insecten, vogels en andere kleine dieren in hun natuurlijke omgeving te bekijken zijn. De tuin werd genoemd naar Eli Heimans (1861-1914). Hij was een enthousiast natuurliefhebber, die anderen van zijn belevenissen wilde laten meegenieten. Hij schreef artikelen over de natuur in verschillende tijdschriften en samen met Jac. P. Thijsse schreef hij een serie boekjes over planten en dieren in het landschap. Hij was medeoprichter van een aantal verenigingen op natuurgebied.

Onze vereniging heeft het ANBI keurmerk. ANBI staat voor 'Algemeen Nut Beogende Instelling'. Dit betekent dat u giften of donaties aan De Heimanshof als aftrekpost kan opvoeren bij uw belastingaangifte.

U kunt ook meewerken in de actieve groep van de Vriendenkring. Op woensdag van 10.00 tot 17.00 uur en op de derde zaterdag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur helpen actieve leden mee in De Heimanshof. Zij zaaien, wieden, planten en oogsten. Andere activiteiten van de Vriendenkring zijn: het organiseren van rondleidingen, lezingen en cursussen.

Door middel van dialezingen en rondleidingen trachten wij ons enthousiasme voor de natuur op u over te dragen; elke eerste zondag van de maand is er een lezing.De Heimanshof is op dan open van 14.00 tot 17.00 uur. De lezing op zondag is van 14.30 tot 15.30 uur in het bezoekerscentrum 'De Kijkdoos', Wieger Bruinlaan 1 in Hoofddorp.In de zomermaanden juni, juli en augustus zijn er open weekenden met rondleidingen en activiteiten.De tuin is gratis toegankelijk. Honden zijn niet toegestaan.

De Heimanshof, gelegen aan de Wieger Bruinlaan 1- 7 te Hoofddorp, is te bezoeken op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur (ingang op nummer 7). Elke woensdag van 10.00-17.00 uur en de derde zaterdag van de maand van 13.00-17.00 uur zijn vrijwilligers in de tuin aan het werk. Ook dan kunt u de tuin bezoeken.
Het telefoonnr. van de Kijkdoos (het bezoekerscentrum) is 023-5629124. Houdt u er wel rekening mee dat er niet altijd iemand aanwezig is.
Meer informatie: www.deheimanshof.nl

Alles is weer fris en groen
Blij van vrolijke akeleien