Groentips & Groeninfo

Op deze pagina hebben we leuke uitstapjes en groen-evenementen geselecteerd. Mocht je zelf een goede tip hebben, mail 'm dan naar de webmaster.
Als je wilt weten wat er bij ons in de buurt nog meer te doen is? Bezoek dan eens de website van Uit in de Haarlemmermeer: www.uitinhaarlemmermeer.nl

Alle open tuinen in Nederland en België zijn te vinden op de internetsite www.bezoekmijntuin.nl.


Op de landelijke website van Groei&Bloei staan talloze evenementen op datum opgenomen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Open dagen An Fallinger Collectiehouder sneeuwklokjes

600 soorten sneeuwklokjes bekijken

600 soorten sneeuwklokjes zijn op 15, 16, 17 februari en op 22 en 23 februari 2019 te bewonderen in Dordrecht bij An Fallinger, Nationale Collectiehouder sneeuwklokjes. Binnenkort is het weer zover. Dan barsten de sneeuwklokjesgala’s overal in het hele land los. An Fallinger heeft in Dordrecht aan liefhebbers van sneeuwklokjes ontzettend veel te bieden. Gewone tuiniers hebben bijna altijd het gewone sneeuwklokje, ook wel Galanthus nivalis genoemd, in de tuin staan. An Fallinger, daarentegen houdt het niet bij één soort. Zij is Nationale Collectiehouder sneeuwklokjes in Nederland en heeft in de loop der jaren meer dan 600 soorten verzameld. En het einde van haar verzamelwoede is nog niet in zicht.

Fallinger deelt haar liefde voor sneeuwklokjes graag met anderen en houdt elk jaar open dagen in haar grote tuin waarnaast sneeuwklokjes ook bijzondere mooie , kleurrijke helleborussen te zien zijn. De open dagen trekken altijd veel binnenlandse- en buitenlandse bezoekers.

Sneeuwklokjes kopen

Tijdens de open dagen op 15, 16, 17 en 22, 23 februari  kunnen bezoekers ook sneeuwklokjes in het groen en bijzondere helleborussen kopen . Naast planten kan men ook cadeauartikelen met afbeeldingen van sneeuwklokjes kopen, waaronder baddoeken, sfeerlichten, truien, sneeuwklokkenservies ( handbeschilderd)

Data open dagen

15,16,17 en 22, 23  februari 2019. An Fallinger, Rijksstraatweg 100, 3316 EH, Dordrecht. Tel 078 -6181181. Entree: 2 euro. 10 – 16 uur.

Global Garden

Beste tuinliefhebber,

Daar waar de koeien op een boot staan aan de Hillegommerdijk in Zwaanshoek vindt u Global Garden. U zult versteld staan van de oppervlakte van het tuincentrum en van het enorme aanbod bomen, heesters, vaste planten en kamerplanten, dat Global Garden te bieden heeft.

Van groot tot klein, van alledaags tot exclusief, van Hollands tot Italiaans, voor iedere tuin en iedere huiskamer is er bij Global Garden iets moois of gezelligs te vinden.
Naast kamerplanten is er voor binnenshuis genoeg te zien: potten, lantaarns, kaarsen, zijden bloemen en- planten, diverse decoratie etc.

Global Garden hoopt, dat u langskomt. U bent van harte welkom! 

Met vriendelijke groet,
Het Global Garden Team

Klik op de foto voor informatie over Global Garden

Agenda Tuinevenementen

Op deze site vindt u allerhande tips op het gebied van tuinevenementen. 

 

 

Hoe het begon.

In 1981 ben ik, Hans Kramer, als jonge twintiger begonnen met de kwekerij. De tuinbouwopleiding was gedaan en ik kon niet wachten om voor mezelf te beginnen. Een schraal hoekje Veluws land, waar m´n grootvader oorspronkelijk boerde werd ingericht als kwekerij. Beukenhagen en eikenwallen werden er geplant om luwte te geven op deze koude, droge plek op een stuwwal op de Veluwe. Er werd meteen begonnen met het vermeerderen en kweken, waarbij mijn vrouw Miranda me vanaf 1990 hielp.

Het gehele jaar worden er diverse evenementen georganiseerd, klik hiervoor op de foto om naar onze website te gaan.

Klik op de foto voor de website
Klik op de foto voor toegang tot de website van Het Plantzoentje
Voor de website van De Stekkentuin, klik op de foto!

U bent van harte welkom tijdens een van onze open dagen.
In 2018 worden die gehouden op:

zaterdag 21 & zondag 22 april 2018, Bollenweekend
21 mei 2018, 2e Pinksterdag,Voorjaarsdag
30 juni en 1 juli 2018, Zomerweekend
18 en 19 augustus 2018, Nazomerweekend

Buiten de open dagen is de tuin op afspraak te bezoeken voor groepen van tenminste 10 personen.
In Kaatsheuvel en omgeving zijn meerdere bijzondere tuinen open voor bezoek. In 2018 wordt inmiddels voor het 14e achtereenvolgende jaar de tuinenroute “Open Tuinen Midden Brabant” georganiseerd. De meeste tuinen kunt u ook op afspraak bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.tuinenmiddenbrabant.nl.

Klik op de foto voor toegang tot de website
Klik op de foto voor toegang tot de website

PlantenTuin Esveld is al vanaf 1865 een familiebedrijf. Ruim een halve eeuw is onze kwekerij al een voortrekker op het gebied van bijzondere en exclusieve tuinplanten. De kennis die zo is ontstaan delen wij graag met U door het geven van beplantingsadviezen en lezingen, tijdens speciale evenementen. Maar deze historie en kennis is ook zichtbaar in onze kwekerij. De Japanse esdoorntuin, die buiten ruim 700 verschillende esdoornsoorten, nog een tiental andere Nederlandse Plantencollecties bevat, is ruim een hectare groot. In alle jaargetijden een bezoek meer dan waard.

 

Rijneveld 72, NL-2771 XS Boskoop
Telefoon 0172-213289, Telefax 0172-215714e-mail : info(at)esveld.nl

meer
15
Jan
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
10
Jan
VAN VERVAL TOT HOTEL