Groentips & Groeninfo

Op deze pagina hebben we leuke uitstapjes en groen-evenementen geselecteerd. Mocht je zelf een goede tip hebben, mail 'm dan naar de webmaster.
Als je wilt weten wat er bij ons in de buurt nog meer te doen is? Bezoek dan eens de website van Uit in de Haarlemmermeer: www.uitinhaarlemmermeer.nl

Alle open tuinen in Nederland en België zijn te vinden op de internetsite www.bezoekmijntuin.nl.


Op de landelijke website van Groei&Bloei staan talloze evenementen op datum opgenomen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

De Groene Route in Noord Holland

Dwalen langs tuinen en kwekerijen!

Za en Zo 26 en 27 mei

‘De Groene Route’ bestaat uit een groep gepassioneerde tuineigenaren en kwekerijen in Noord-Holland. De deelnemers willen anderen graag laten meegenieten van prachtige privé-tuinen, inspirerende groen-ontwerpen en het assortiment planten van bijzondere kwekers. Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel. Zij organiseren dit seizoen 6 gezamenlijke open weekends en 1 avond-openstelling. In het weekend van 26 en 27 mei staan in de tuinen al volop vaste planten en late bollen te pronken. Wandel langs vijvers en borders vol Alliums, geniet van Geranium, Akelei en vele andere voorjaarsdiva´s.
Voor meer info en deelnemers per datum, adressen en meer : www.degroeneroute.nl

Dit jaar stellen elf enthousiaste  Beemster tuineigenaren weer hun tuin open voor belangstellende tuinliefhebbers.   

Bij iedere deelnemende tuin is een passe-partout te koop voor € 3,-- per persoon en deze geeft beide dagen toegang tot de onderstaand genoemde tuinen. Op het passe-partout staat een overzicht en een korte beschrijving van de tuinen alsmede een plattegrond van de Beemster. De tuinen zijn zeer verschillend van grootte en allen hebben een eigen karakter: een vaste planten tuin, een bloemige border tuin, vijvertuin, oude fruitbomen tuin enz. Er is voor iedereen wel iets bij om ideeën op te doen wat betreft bijvoorbeeld beplanting, aanleg vijver, verzorging gazon of bestrating. In sommige  tuinen is koffie en thee te verkrijgen, vaak met iets lekkers. 

De route is goed te doen met de fiets (± 20 km). U krijgt dan een goede indruk van de mooie Beemsterpolder, die tot het Werelderfgoed behoort. Met de auto is al dat moois ook te bewonderen.  
De tuinen aangegeven met ® zijn (deels) geschikt voor rolstoelen. Honden geen toegang !  
Geïnteresseerde kinderen zijn welkom (tot 12 jaar vrije toegang).   

Het betreden van de tuinen is op eigen risico. 

Voor een overzicht van de deelnemende tuinen kunt u op de link klikken.

Global Garden

Beste tuinliefhebber,

Daar waar de koeien op een boot staan aan de Hillegommerdijk in Zwaanshoek vindt u Global Garden. U zult versteld staan van de oppervlakte van het tuincentrum en van het enorme aanbod bomen, heesters, vaste planten en kamerplanten, dat Global Garden te bieden heeft.

Van groot tot klein, van alledaags tot exclusief, van Hollands tot Italiaans, voor iedere tuin en iedere huiskamer is er bij Global Garden iets moois of gezelligs te vinden.
Naast kamerplanten is er voor binnenshuis genoeg te zien: potten, lantaarns, kaarsen, zijden bloemen en- planten, diverse decoratie etc.

Global Garden hoopt, dat u langskomt. U bent van harte welkom! 

Met vriendelijke groet,
Het Global Garden Team

Klik op de foto voor informatie over Global Garden

Agenda Tuinevenementen

Op deze site vindt u allerhande tips op het gebied van tuinevenementen. 

 

 

Hoe het begon.

In 1981 ben ik, Hans Kramer, als jonge twintiger begonnen met de kwekerij. De tuinbouwopleiding was gedaan en ik kon niet wachten om voor mezelf te beginnen. Een schraal hoekje Veluws land, waar m´n grootvader oorspronkelijk boerde werd ingericht als kwekerij. Beukenhagen en eikenwallen werden er geplant om luwte te geven op deze koude, droge plek op een stuwwal op de Veluwe. Er werd meteen begonnen met het vermeerderen en kweken, waarbij mijn vrouw Miranda me vanaf 1990 hielp.

Het gehele jaar worden er diverse evenementen georganiseerd, klik hiervoor op de foto om naar onze website te gaan.

Klik op de foto voor de website
Klik op de foto voor toegang tot de website van Het Plantzoentje
Voor de website van De Stekkentuin, klik op de foto!

U bent van harte welkom tijdens een van onze open dagen.
In 2018 worden die gehouden op:

zaterdag 21 & zondag 22 april 2018, Bollenweekend
21 mei 2018, 2e Pinksterdag,Voorjaarsdag
30 juni en 1 juli 2018, Zomerweekend
18 en 19 augustus 2018, Nazomerweekend

Buiten de open dagen is de tuin op afspraak te bezoeken voor groepen van tenminste 10 personen.
In Kaatsheuvel en omgeving zijn meerdere bijzondere tuinen open voor bezoek. In 2018 wordt inmiddels voor het 14e achtereenvolgende jaar de tuinenroute “Open Tuinen Midden Brabant” georganiseerd. De meeste tuinen kunt u ook op afspraak bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.tuinenmiddenbrabant.nl.

Klik op de foto voor toegang tot de website
Klik op de foto voor toegang tot de website

PlantenTuin Esveld is al vanaf 1865 een familiebedrijf. Ruim een halve eeuw is onze kwekerij al een voortrekker op het gebied van bijzondere en exclusieve tuinplanten. De kennis die zo is ontstaan delen wij graag met U door het geven van beplantingsadviezen en lezingen, tijdens speciale evenementen. Maar deze historie en kennis is ook zichtbaar in onze kwekerij. De Japanse esdoorntuin, die buiten ruim 700 verschillende esdoornsoorten, nog een tiental andere Nederlandse Plantencollecties bevat, is ruim een hectare groot. In alle jaargetijden een bezoek meer dan waard.

 

Rijneveld 72, NL-2771 XS Boskoop
Telefoon 0172-213289, Telefax 0172-215714e-mail : info(at)esveld.nl

meer
21
May
Alles is weer fris en groen
21
May
Blij van vrolijke akeleien