Haarlemmermeer

Ga je mee met de tweedaagse busreis?

We zijn er trots op om jullie na vier jaar weer een tweedaagse tuinenreis te kunnen aanbieden. Op veler verzoek gaat de reis naar Zeeland en het programma ziet er als volgt uit

Dinsdag 6 juni 2023 08.00 uur vertrek bij Tuincentrum Suidgeest, Hoofdweg 1432, 2153 NA Nieuw Vennep. We vertrekken stipt op tijd ivm het programma!

09.45 uur aankomst in Kats aan de voet van de Zeelandbrug. We bezoeken de Zeeuwse Oase, een aaneenschakeling van tuinen en zoals de eigenaren zeggen “niet in één woord te vangen” Vier ha. om in rond te dwalen. Om 11.15 uur vertrekken we om naar onze volgende tuin te gaan.

Na ongeveer een half uur arriveren we bij Tuin de Vink in Nisse. Hier ontvangt Pim Mesie ons in zijn zeer gevarieerde tuin. Hij tuiniert “op het randje” zegt hij zelf. Aan ons om te ontdekken wat hij daarmee bedoelt. Op zijn website wordt al één en ander duidelijk. Hier is het tijd voor ons lunchpakketje van thuis, voor zover dat al niet op is…

Om ongeveer 13.30 uur gaan we naar Grijpskerke waar we na een half uurtje aankomen bij onze derde tuin, De Pionier-Ster, 3300m2 grassen, vaste planten en rozen, veel rozen. Het tv programma “binnenste buiten” heeft hier gefilmd voor een uitzending.

15.15 uur nemen we afscheid van de tuineigenaren en vervolgen onze tocht naar Biervliet een uur rijden vanaf Grijpskerke. Hier bezoeken we een combinatie van kwekerij en tuin. Want In Goede Aarde biedt naast de kwekerij ook een prachtige privé tuin, waar resultaten van de kwekerij te zien zijn. Hun website laat je alvast genieten.

Deze tuin is de laatste van vandaag, we gaan de bus in en we worden naar ons hotel gebracht. Over ruim een uur zijn we in Bergen op Zoom voor diner en overnachting.

Woensdag 7 juni 08.45 uur vertrek na het ontbijt uit Bergen op Zoom 'T Hof Ravestein is vandaag onze eerste bestemming. Deze buitenplaats heeft een lange historie, waarvan archeologische vondsten, bewaard in de Walcherse schuur getuigen. Hier vinden we een grote vijver, plein met hoge bomen, gemengde bloemenborders. Genoeg moois om ruim een uur hier te zijn.

Een kwartier rijden van hier komen we in Koudekerke bij De Houtenhandsche hof, 4500 m2 groot. Hier strakke tuinen, omzoomd met buxus waarin gevarieerde borders. Een grote natuurvijver, boomgaard, moestuin en lange grassenborder. Als kers op de taart hedendaagse sculpturen. Hier gebruiken wij de lunch.

Rond 14.15 uur vertrekken naar Oostkapelle. Na een halfuurtje bereiken we de Romantische Rozentuin. Rozen mogen natuurlijk niet ontbreken op onze tocht door Zeeland. Geurende ouderwetse rozen spelen hier de hoofdrol. Ga ruiken en genieten!.

De laatste tuin bevindt zich in Serooskerke op Schouwen Duiveland. De ‘Praet’ tuin, 1.25 ha. waarin varens, hosta’s, bamboe, hortensia’s en nog meer te zien is. Voor wie zich tot nu toe heeft weten te beheersen met aankopen ligt er nog een kleine verleiding op de loer.. een verkoophoek met zaailingen en stekken.

Na ruim een uur vertrekken we hier om naar Wassenaar te rijden. Restaurant De Baron verwacht ons voor het afsluitend diner. Rond 21.00 uur hopen we aan te komen in Nieuw Vennep.

We hopen op twee gezellige, inspirerende dagen met elkaar en graag met velen!

Praktische informatie: Neem voor de eerste dag een lunchpakket mee en voor de eventuele aankopen voldoende herkenbare tasjes.

Leden betalen voor deze tweedaagse reis € 254,50 per persoon. Één introducé mag mee voor de leden-prijs. Nietleden betalen € 294,50. Toeslag voor een éénpersoonskamer € 40,-- Voor een eventuele annuleringsverzekering zorg je zelf. Wil je met ons mee? Gezellig! Meld je dan zo snel mogelijk aan door een mail te sturen naar tinekepastijn@ziggo.nl onder vermelding van je naam, adres, telefoonnummer en eventuele dieetwensen. Bij overboeking stellen we een wachtlijst samen. De inschrijving is verlengd tot 22 mei. De reis dient dan direct betaald te worden op rekening: NL97 INGB0001558034 t.n.v. afdeling Hoofddorp/Nieuw Vennep van de Kon. Mij. Tuinbouw & Plantkunde te Nieuw Vennep, onder vermelding “Tuinreis 2023”