Haarlemmermeer

Ga je mee met de busreis?

Gelukkig kunnen we na twee jaar waarin we geen busreis konden organiseren weer met elkaar op pad. Donderdag 9 juni is het zover!

We hebben ons best gedaan een aantal interessante tuinen uit te zoeken.

We vertrekken om 8.00 uur bij Tuincentrum Remco Suidgeest, Hoofdweg 1432 2153 NA Nieuw-Vennep.

We vertrekken stipt op tijd i.v.m. het programma!

Als eerste komen bezoeken we  Hortus Overzee in Den Helder.

Hier vinden we sfeervolle kassen en geheime tuinen, een prachtige, kleurige collectie in- en uitheemse planten en ook een rustgevende Japanse tuin met stromend water, natuurstenen bruggetjes, koikarpers, schildpadden en natuurlijk veel mooie planten.

Hierna vertrekken we naar Hyppolytushoef waar we twee tuinen bezoeken welke op loopafstand van elkaar liggen. Onze groep zal worden opgesplitst in twee groepen en halverwege wordt er dan van tuin gewisseld.

“De Waddentuun” is een sfeervolle open tuin op het voormalig eiland Wieringen met grote vijver en  verrassende hoekjes.

Ook zijn er veel vaste planten, rozen, hortensia’s en veel clematissoorten te vinden. Er zijn ook elk jaar verrassende composities met eenjarigen gemaakt. Dit alles in de sfeer van “leven aan het WAD”

“De Zonnehoek” is een tuin volgens eigen ontwerp met een speels lijnenspel en hoogte verschil. Er zijn borders met bolgewassen, rozen, 400 soorten vaste planten, heesters, fruitbomen, een vijver, veel zitgelegenheid...
Er is een weegbrug uit 1947, nu omgetoverd tot het 'Het Kleinste Winkeltje van Wieringen' waar diverse soorten zelfgemaakte jam en sappen verkrijgbaar zijn. Enkele soorten zelf gekweekte planten zijn beschikbaar.

Hier is gelegenheid om ons eigen meegebrachte lunchpakket te nuttigen

In de middag gaan we naar de boerderijtuin van de familie Meeuwes

De 3500m2 grote tuin achter het houten boeren huis is een complete verrassing met een oude boomgaard omringd door diverse bloemrijke borders ingedeeld op kleur. Er zijn twee grote natuurlijke vijvers in de tuin. U wordt met een bruggetje over het water geleid, waar ook een natuurlijk aangelegde waterval, een klein eiland, een bootje en eenden te zien zijn.

Dan vervolgen wij onze weg naar “Kwekerij De Morgen” waar we ongetwijfeld iets van onze gading kunnen vinden. Zorg wel zelf voor herkenbare tasjes voor eventuele aankopen.

Wij sluiten ons dagje uit af in restaurant Johanna’s Hof in Castricum voor een driegangendiner inclusief  1 consumptie.

We verwachten rond 20.30 uur weer in Nieuw-Vennep te zijn.

De prijs voor deze tuinreis, inclusief entree tuinen, vervoer met luxe touringcar/bus, koffie en/of thee op diverse locaties en een driegangendiner inclusief 1 consumptie is voor leden €72,-- en voor niet-leden €86.50. Neem wel een eigen lunchpakketje mee.

Hopelijk ben je enthousiast en wil je met ons mee. Gezellig! Meld je dan zo snel mogelijk aan door een e-mail te sturen naar tinekepastijn(at)ziggo.nl Onder vermelding van het aantal personen, je naam, adres, telefoonnummer en eventuele dieetwensen. Bij overboeking stellen we een wachtlijst samen.

Op 18 mei sluit de inschrijving. Is annulering nodig, dan geldt daarvoor de regel dat er één week voor vertrek 50% van het bedrag wordt teruggestort. Daarna vervalt restitutie. Je betaling is je bewijs van inschrijving. De reis dient vóór 25 mei betaaldte worden op rekening: NL97 INGB0001558034 t.n.v. Afdeling Hoofddorp – Nieuw-Vennep van de Kon. Mij. Tuinbouw & Plantkunde te Nieuw-Vennep.